5 askelta kannettavan tietokoneen kiintolevyn vaihtamiseen

Pitkän aikaa, kun piti vaihtaa kovalevy, piti pakata koko järjestelmä ja lähettää se valmistajalle tai paikalliselle jälleenmyyjälle, mikä tarkoitti hetken aikaa ilman tietokonetta. Tämä tarkoitti myös, että maksaisit omaisuuksia riippuen henkilöstä, joka teki työn puolestasi. Onneksi useimmat kannettavat nykyään sallivat rajoittamattoman pääsyn kiintolevyilleen. Tässä on tapa vaihtaa kiintolevy ilman, että erotat tietokoneesta tai aiheutat suuria kuluja.

Vaihe 1: Perusvaatimusten ymmärtäminen
Useimmissa nykyaikaisissa kannettavissa tietokoneissa on 2,5 tuuman kiintolevyt, lukuun ottamatta erittäin ohuita ultrakannettavia. Nykyaikaiset kannettavien tietokoneiden päivitysasemat noudattavat myös samaa kokokerrointa ja kierroksia 4 200 rpm, 5 400 rpm ja 7 200 rpm, ja tilaa on noin 300 Gt tai enemmän. Kaikki muut tekijät ovat pysyviä, korkeampi linkousnopeus tarjoaa paremman suorituskyvyn. Asemien hinnat määräytyvät niiden tallennuskapasiteetin, kierrosluvun ja välimuistin perusteella. No, mitä korkeammat tekniset tiedot, sitä kalliimpi asema. Tehokkaammat asemat ovat kalliimpia, mutta ne tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten tehostetun iskusuojauksen ja salauksen.

Korkean suorituskyvyn ja enemmän tallennustilaa lukuun ottamatta tärkein asemasi määräävä tekijä on sen yhteensopivuus kannettavan tietokoneen asemaohjaimen kanssa. Kannettavat tietokoneet käyttävät SATA- ja ATA/IDEA-liitäntöjä. Kannettavan tietokoneen kiintolevypaikkaan työntyy liitin, joka on irrotettava vanhasta asemasta uuteen.

Muut asemat voivat käyttää asemaan sisäänrakennettua ZIF-liitintä. Jos vanha asemasi käyttää tätä, sinun tulee varmistaa, että uusi asema käyttää samaa liitintä. Vaihtoehtona olisi ostaa muuntaja, joka tukee kahta käyttöliittymää, mutta paras vaihtoehto on sovittaa liitännät ilman sitä, koska saatat joutua käsittelemään kannettavan tietokoneen tarjoamaa ahtautta tai rajoitettua tilaa.

Sinun tulee myös huomioida uuden kiintolevysi kokonaispaksuus, sillä se määrittää, sopiiko se koneellesi. Jos olet epävarma vanhan aseman mitoista, voit tarkistaa tiedot verkosta tai kantaa vanhaa mukanasi ostaessasi uutta ja vertailla. Varmista vain, että teet tutkimusta ennen kuin ostat mitään.

Vaihe 2: Varmuuskopioi tiedostot
Olettaen, että vanha asemasi toimii edelleen, on olemassa useita tapoja siirtää tietoja siitä uuteen. Voit käyttää varmuuskopiointiohjelmistoa, kuten Genie Backup Manager Prota, varmuuskopioidaksesi ja palauttaaksesi tiedostosi ulkoisesta asemasta. Voit myös kopioida tiedostosi tyhjille CD- tai DVD-levyille, mutta tämä saattaa viedä paljon aikaa, jos järjestelmässäsi on paljon tietoa. Toinen tapa on käyttää online-palvelua, kuten MozyHome Online Backup, tallentaaksesi tiedostot ennen uuden kiintolevyn asentamista. Tämä menetelmä saattaa kuitenkin olla myös tehoton ja hidas suurille tiedostoille, koska suurten tiedostojen lataaminen voi kestää liian kauan.

Vaihe 3: Poista vanha kiintolevy
Kannettavan tietokoneen kiintolevyn irrottaminen on erittäin helppoa. Tarvitset vain sarjan kultasepän ruuvimeisseliä. Onnettomuuksien välttämiseksi irrota kannettavan tietokoneen pistoke virtalähteestä ja poista akku. Käännä kannettava tietokone ympäri ja etsi irrotettava paneeli tai kiintolevyn vapautusmekanismi. Voit katsoa käyttöoppaasta ohjeet aseman poistamiseen fyysisesti. Voit myös käydä verkkofoorumeilla ensikäden raportteja varten. Kun olet poistanut aseman, sinun on poistettava se kotelosta ja kiinnitettävä kiskot uuteen asemaan. Sinun on oltava varovainen, ettet vahingoita signaalinastoja, koska se voi tehdä asemasta epäkuntoisen.

Vaihe 4: Asenna uusi asema
Kun olet poistanut vanhan aseman, sinun on nyt asennettava uusi asema vastakkaiseen suuntaan kuin poistit vanhan. Aseman tulee liukua tasaisesti ja kuulua heikko naksahdus, kun se kytkeytyy liittimiin. Kun se on asennettu, sinun on kiinnitettävä aiemmin irrottamasi ruuvit.

Vaihe 5: Määritä uusi asema
Seuraavaksi sinun on kytkettävä koneeseen virta. Järjestelmän BIOSin pitäisi tunnistaa uusi asema automaattisesti. Saatat joutua päivittämään muutamia ohjaimia, mutta järjestelmän pitäisi olla nyt käyttövalmis. Voit nyt asettaa levyn, jota käytit käynnistysvarmuuskopiona, tai asentaa puhtaan Windows-asennuksen. Seuraavaksi voit asentaa sovelluksesi ja palauttaa vanhat tiedostosi ja nauttia uusista nopeuksista ja korkeasta suorituskyvystä

Teknologia

Otsikko: Älyverkkoteknologian Evoluutio

Johdanto Älyverkkoteknologia on saanut viime vuosina paljon huomiota ja se on muuttanut tapaa, jolla sähköä tuotetaan, jaetaan ja kulutetaan. Älyverkot ovat monimutkaisia järjestelmiä, jotka käyttävät digitaalista tekniikkaa tehdäkseen sähköverkoista älykkäämpiä ja tehokkaampia. Tässä artikkelissa tutustumme älyverkkoteknologian kehitykseen ja siihen, miten se on muuttanut sähköverkkoteollisuutta. Älyverkkojen Perusteet Mitä Älyverkot Ovat? Älyverkot ovat sähköverkkoja, jotka hyödyntävät digitaalista […]

Read More
Teknologia

5 mahtavaa Android-sovellusta, jotka auttavat sinua selviytymään hankalista tilanteista

Joskus ihmiset sotkevat vahingossa, ja se maksaa heille paljon vaivaa. Et halua asettaa itseäsi vaikeisiin asentoihin aluksi, mutta tiedän, että se voi olla vaikeaa, ja auttaaksemme sinua puhumme viidestä upeasta sovelluksesta, jotka estävät sinua joutumasta vaikeuksiin. Lataa ne, jos haluat elämäsi olevan mahdollisimman stressitöntä. Paras Pysäköinti Ihmiset ajattelevat, että Vegasissa vieraileminen ja kaiken rahansa käyttäminen […]

Read More